förlossning & yoga

Hur förbereder man sig på något som man inte har någon aning om hur det ska bli? 
Att förbereda sig inför en förlossning kan vara svårt. Det kan vara både spännande och skrämmande eftersom det ligger så mycket ovisshet i situationen. Du vet inte vad som kommer hända eller när. Det enda som är säkert är att DU kommer vara där och DIN kropp kommer gå igenom en förlossning.
Det du kan göra för att förbereda dig är att samla på dig så många verktyg som möjligt som du kan använda dig av. Dina verktyg kan bestå av olika avslappningsmetoder och andningsövningar men viktigast av allt lära känna DIN kropp och DITT sinne.
Här kommer yoga in som ett sätt för dig att hitta dina verktyg. 

De flesta av oss är vana att låta sinnet styra vad kroppen ska göra, även om vi försöker lyssna in kroppen ibland är det inte alltid vi lyssnar på vad den vill. Vid en graviditet och förlossning så är det kroppen som styr vare sig vi vill eller inte. Att känna in sin kropp och våga lita på den kan kännas svårt. En kropp som dessutom förändras hela tiden, det som kändes bra igår kanske inte känns bra idag.

Om det är din första förlossning vet du inte hur du kommer reagera eller vad du kommer vilja (kan även stämma på omföderskor då alla förlossningar är unika). Det är därför bra att plocka på sig de verktyg som du tror skulle kunna passa dig och så lite till. Om du sedan märker att det du trodde skulle passa dig inte gör det har du fler verktyg att ta till och testa dig fram. Det är lätt att ha en klar bild om hur ens förlossning kommer vara men det är sällan den bilden kommer stämma överens med verkligheten.

Yogans effekter infören förlossning.
Yogan låter oss utforska kroppen och sinnet. Tid att känna in och lära känna vår kropp här och nu. Lära oss att släppa kontrollen och istället lyssna inåt. För om vi försöker jobba emot kroppen vid en förlossning kommer den ta längre tid, göra ondare och även om allt gått bra inte kännas bra. Det är DIN kropp och DIN förlossning, lyssna på dig själv och ta in det som känns rätt för dig. Dina verktyg ska vara dina.


Låt inte andra bestämma vad du ska känna eller tycka utan ta reda på vad DU känner och upplever här och nu <3

Varm Väkommen att följa med mig på
Yogi Move Mama 
Söndagar 11:00-12:00 tom v. 40
Lördagar 10:30-11:30 vecka 41-vecka 48
Man kan lösa enstaka gånger, eller en hel kurs.
Mer information här.

Charlotte Stomilovic
Yogalärare
Strala, Yin Yoga, Gravidyoga

Kommentera gärna: