yoga

ashtanga

Ashtanga är en ledd klass som passar alla nivåer. Guiden leder dig genom solhälsningar, stående och sittande positioner. Här prioriteras flödet och den traditionella räkningen av serien vilket passar dig som är ny inför ashtangan eller dig som önskar repition innan du tar steget till Mysore. 

mysore

Här ligger din individuella practice i fokus. Klassen passar dig som tagit några ledda klasser i ashtanga och nu vill ta din ashtanga till en annan nivå.
Du kan gå på en mysore klass när du lärt sig en solhälsning, efter det ger guiden dig en liten utmaning i taget, iform av en position från ashtanga serien, asana, eller andningsövning, pranayama.
Mysore är din terapeutiska del av ashtangan och traditionens hjärta. Att känna att du inte står ensam utan hela tiden har stöd av en guide och dina yogavänner skapar en underbar samhörighet och värme.

kundalini

Lär känna dig själv på ett djupare plan med hjälp av Kundaliniyoga.
Hitta dina styrkor och eventuella blockeringar/motstånd som påverkar din upplevelse av dig själv och omvärlden.
Kundaliniyoga består av kroppsställningar, andningsövningar, meditationer och mantran. Alla yogapass avslutas med avslappning och meditation. Vi kan hämta kraft inom oss själva och stärka vår hälsa - kroppsligt, känslomässigt och mentalt. Inga förkunskaper krävs, alla kan vara med.

yin yoga

En lugn och meditativ form av yoga och ett fantastiskt komplement till all fysisk träning. Positionerna är enkla och hålls mellan 3-10 minuter vilket gör att effekterna av positionerna verkar djupt in i musklerna (fascian).
Dina muskler får möjlighet till bättre cirkulation vilket hjälper kroppen få bort sk. slaggprodukter. Detta ger bättre åtehämtning vilket leder till en kjedja av massor av positiva effekter.

medi yoga-medicinsk yoga

Mediyoga är en terapeutisk yogaform som är vetenskapligt testad i svensk sjukvård, den har mätbart goda effekter på sömn, stress, smärta, hjärtproblem, ryggproblem, oro och ångest.
Passen består av mjuka rörelser, andning, vila och meditation.
Alla kan vara med , övningarna kan göras sittande på matta eller på stol.
Våra Medi Yoga instruktörer är Carin Bender Falk samt Marianne Busk.

varmt välkommen hem till yogimovement